Makkelijke recepten

BIOLOGISCHE YOGHURT MET HAZELNOTEN EN STUKJES ABRIKOOS.

INGREDIËNTEN

  • Biologische yoghurt
  • Handvol hazelnoten
  • Abrikoos

BEREIDING:

Kraak de hazelnoten. Was de abrikoos, snijd hem doormidden en verwijder de giftige pit. Snijd de abrikoos in blokjes en voeg de abrikoos en de stukjes hazelnoot toe aan de biologische yoghurt.

WAAROM GEZOND?

  • Yoghurt is gezond door de eiwitten die erin zitten. Die geven je een vol gevoel waardoor je niet teveel eet.
  • Hazelnoten zijn gezond door de grote hoeveelheid vitamine E. Dit is goed voor je weefsels, zoals bloedvaten en je huid.
  • De abrikoos is gezond door de vitamine C die je lichaam helpt met de weerstand.

Voor de mensen die het ’s ochtends lastig vinden een hap door de keel te krijgen is yoghurt een goede oplossing. Je hoeft er niet op te kauwen en door de eiwitten krijg je toch een vol gevoel.

Om deze maaltijd nog gezonder te maken kun je er stukken hazelnoten doorheen doen. 100 gram hazelnoten bevatten 200 procent de dagelijkse hoeveelheid vitamine E. Dus met een klein handje heb je al meer dan genoeg.

Om de yoghurt iets minder zuur te maken kun je er abrikoos doorheen doen. Dan krijg je ook vitamine C en A en andere vitaminen binnen. Deze combinatie maakt dit ontbijt super gezond. De drie genoemde vitaminen zijn namelijk krachtige antioxidanten die veroudering tegen gaan

 

 

 

logo Care4Woman BGN